Istarske toplice-climbing spot v Istri, Croatia


Gogo v Snejkulčica, 8b, Kamena vrata pri Buzetu.
Ko nastopi na jesen, pomislim na oranžne odtenke sončnih žarkov, rumenkasto in rdeče listje, ki se z vetričem premika sem ter tja, hladna sveža jutra in dišeči vonj po gobah in kostanjih, ki te privablja v gozd. Jesen je čas, ko se narava umirja in živali se pripravljajo na zimsko spanje. Jesen je čas, ko plezalci komaj čakajo na takšne ugodne razmere za plezanje v skali, preden se popolnoma shladi in zmoči od ogromnih količin dežja. Saj veste, kako je pri nas. Dnevi so krajši kot poleti, zato je potrebno izkoristiti celodnevno plezanje ali drugačno športno rajanje kar se da.

Istrske toplice smo obiskali prejšnji vikend, ki se nahajajo 10 kilometrov iz Buzeta. Lepi ovinki za motoriste in sploščen svet tartufov te vodi do sten, Istrske toplice. V takšni steni je raznoliko in predvsem novo za nas. Smeri so še ostre in zelo tehnične. Plezaš pa beli, sivi in oranžni steni. Kakorkoli, barva tudi včasih vpliva na počutje, predvsem jo občutimo z našimi prsti.

Prijetna mednarodna italijanska, hrvaška in slovenska ekipa smo združili moči in plezali zelo zanimive smeri ter preživeli prečudovit jesenski vikend. V odličnem spremstvu Canon in Nikon fotografa pa smo imeli priložnost tudi podokumentirati. Plezališče je čudovita destinacija, da se izogneš prenatrpanosti v Ospu in neželenim stranskim učinkom lokalnih pripetljajev.
Utrinki iz prejšnjega vikenda v Istri.

Gogo v smeri It's hard to be short, 8b+

KLemen v smeri It's hard to be short.
Italijasnki prijatelj v smeri 7b+.
Elena v 7b.



Gogo V smeri It's hard to be short.
Lokacija istarskih toplic, Soource from Google earth.

Komentarji